De klassiekers van Aphasia Broca-Wernicke

Dit zou de titel kunnen worden van mijn nieuwe bundel. Hij kan ook nog veranderen. Wat wel vaststaat is dat er na bijna tien jaar een nieuwe bundel gaat komen, bij Uitgeverij crU van Nanne Nauta die gisteren de kogel door de kerk heeft geschoten. Het zal nog even duren voor het zover is, maar ik verheug mij er zeer op.

omslagschets door H. Rystadius

Onder de werktitel Harkheimers boeket zijn er al enkele van deze klassiekers waarin poëzie en afasie hand in hand gaan, verschenen in het tijdschrift Ballustrada en op de literaire site Samplekanon.

Broca en Wernicke komen misschien bekend voor. Het zijn de namen van twee arts-onderzoekers en van twee naar hen vernoemde hersengebieden die gelden als onze spraakcentra en waarnaar ook vormen van afasie zijn vernoemd (volgens een indeling die steeds meer op de helling komt te staan).

De afbeelding is door een AI gegenereerd op basis van de woorden afasie, hersenen, mond en Van Gogh. Maar zoals de titel staat ook het omslag nog lang niet vast, alleen de ingrediënten: poëzie en afasie. Nader bericht volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *