Nieuw werk

Hier vind je werk dat links en rechts verscheen na de bundel de interviews.

Juni 2023 verscheen de bloemlezing Mateloos verlangen meer dan 100 verschillende gedichten over diversiteit. Mij werd gevraagd daarvoor een gedicht te schrijven. Lees het hier.

CD met voordrachten en pianospel van de dichter.
De klank zegt dat de vrijheid bestaat luidt de titel die is ontleend aan zijn gedicht Allegro.

26 maart 2015 overleed Tomas Tranströmer, een van de grote dichters van onze tijd. Haast als vanzelf schreef ik kort daarna een gedicht dat al snel verscheen op de site van Terras. Lees het gedicht. De titel is ontleend aan het tweede deel van het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert, over wiens muziek Tranströmer ook schreef.
Jaren voor hij in 2011 de Nobelprijs voor literatuur kreeg, interviewde ik hem in Stockholm. Lees dat vraaggesprek.


Een jaar of vijf had ik met enige regelmaat een telefonische voordracht in het programma Dit is de dag op Radio 1. Als dichter bij de dag reageerde ik meestal op de uitzending en soms stelde ik iets actueels aan de orde wat juist nog niet aan bod was gekomen. Meerdere van die gedichten, zoals bijvoorbeeld Digitus dei en 4463, belandden in herziene versie ook in bundels, maar sommige ontstonden later of pasten niet in een bundel. Hier vind je vijf zeer verschillende daggedichten:

Misschien ben ik verbaasd
Interview met broeder Ezel
Security
Naadje
Hatsjoe = Alfa = Omega


Als een zwerfkei heet de bloemlezing waarin dichters met een gedicht op het werk van Bob Dylan reageren, vandaar ook de ondertitel dichters over Dylan. Daar was ik er een van. Mijn bijdrage sluit aan bij Dylans protestsongs en zou zich zelfs laten zingen op de melodie van een van zijn minder bekende bluesnummers, Blind Willie McTell. Het taalgebruik doet eerder aan een Nederlandse meester denken. Lees het gedicht.

omslag van de bloemlezing