Wereldboekendag

Het is World Book Day. Daarom wordt er vandaag wereldwijd aandacht besteed aan de mensen die ervoor zorgen dat al die boeken in al die talen uiteindelijk van de drukpers kunnen rollen.Want achter elk boek zit niet alleen een schrijver (of schrijvers), maar ook een illustrator, een vormgever, een redacteur, een uitgever, een persklaarmaker, een corrector, een zetter, een drukker. En in veel gevallen een vertaler natuurlijk.

Vandaag duiken dan ook links en rechts op sociale media foto’s op van de persoon achter het boek, letterlijk, plus eentje naast het boek. Dat is het actiemodel, maar ik laat hier liever zien op welke aanbevelenswaardige manier uitgeverij Kievenaar dat aanpakt. Niet alleen vermelden ze de vertaler op het voorplat, achterin staat ook een korte introductie van de vertaler. Dit komt uit De singulariteit, mijn vertaling van Balsam Karams Zweedse prachtboek.

Fijne Wereldboekendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *